Bílý cukr, zapomeňte na něj a používejte jiná sladidla
Chcete být krásnější a štíhlejší? Zapomeňte na bílý cukr. Kávu se dá postupem času naučit pít bez cukru, ale u čaje je to o něco horší. Čím tedy bílý cukr nahradit?
Máte více možností
Vynikající sladidlo je například med, a pokud si nechcete sladit čaj, nebo dokonce kávu medem, což je u kávy naprosto pochopitelné, tak sáhněte po hnědém cukru. Trápí-li vás kilogramy navíc, tak nepoužívejte cukr bílý. V obchodě jej vůbec nekupujte a sáhněte opravdu po něčem jiném. V čem je hnědý cukr lepší? Je dokonalou alternativou toho bílého, ale je mnohem zdravější. Má vysoký obsah železa a vápníku. Kaloricky jsou na tom ale s bílým cukrem stejně, a to je jeho nevýhoda.
Hnědý cukr však mnohem méně zatěžuje metabolismus a zažívání. Použít jej můžete jako sladidlo kávy a čaje, tak i při vaření a pečení. Tento cukr má zásadní vliv na lidské tělo.
Velmi výborné účinky má potom med, který má sice také dost vysokou kalorickou hodnotu, ale na druhou stranu je tak sladký, že jej stačí použít jen málo a navíc má pozitivní účinky pro naše zdraví. Obsahuje totiž spousty vitamínů a minerálů, a také zabíjí bakterie. Skvěle působí na střeva, protože je čistí a má silné antioxidační účinky. Je prevencí proti spoustě nemocí a je velmi účinnou zbraní proti rakovině. Dávejte si ale pozor, abyste med nezahřáli na více než 50 stupňů Celsia, protože tím byste zničili jeho cenné látky.
Mezi zdravá sladidla bez kalorií patří sladidlo z rostliny stévie, které si můžete koupit ve formě kapek, nebo tablet. Sladidla z rostliny stévie neobsahují vůbec žádné kalorie. Stévie je obsažena i jako sladidlo v lécích a také v různých potravinových doplňcích. Stévie ale neobsahuje žádné živiny, ani vlákniny. Tato látka pouze sladí. Ovšem zcela jistě po oslazení stévií nepřiberete ani deko, a tak je dobrou volbou pro každého, kdo si nepřeje přibrat a chce držet dietu.
Napsat komentář